25.09.03 www.husbyggeren.no

Verdensnyhet fra Alloc: 
Innebygd varme og støydemping i ett og samme gulv!

Av Husbyggeren

Gulvprodusenten Alloc tar nye innovative grep om gulvproduksjonen. Som de første i verden lanserer de gulv med innebygde varmeelementer. Alloc Heating System er en gulvvarmerevolusjon. Gulvet leveres også med støydemping. 


Markedsdirektør Birgitte Øverlier fra Alloc AS avduket verdensnyheten for pressen på Bygg Reis Deg-messen. 


Alloc Heating System er en patentert oppfinnelse fra Alloc. Varmesystemet leveres foreløpig som en integrert del av de to gulvtypene Alloc Domestic og Alloc Commercial. Alloc Heating System ivaretar alle Allocs prinsipper om at gulv skal være raske og enkle å legge. Gulvene legges med det patenterte klikklåsesystemet - helt uten lim. Alloc Heating System krever ingen fagfolk ved installasjon. 

Alle gulv som leveres med Alloc Heating System vil også bli levert med det støydempende underlaget Alloc Silent System. 
- For forbrukerne er dette det beste av mange verdener. De får et lekkert og slitesterkt gulv, samtidig som de får et varmt og støysvakt gulv, sier administrerende direktør Bengt Rasin i Alloc. 

Brukerfordelene med Alloc Heating System er mange og unike.
- Tradisjonelt får man gulvvarme gjennom først å legge varmekabler i gulvets fundament, for deretter å legge gulv over varmekablene. Dette er både en dyr og tidkrevende prosess. Med Alloc Heating System kreves ingen forarbeid, og man får både nytt gulv og varme i en og samme leggeprosess uten at det kreves autorisert elektriker for å gjøre det. Sammenlignet med konvensjonell varmekabler kan man spare opptil 25-30 prosent i strømforbruk. Dette fordi varmeelementene nå ligger i selve gulvet, og derfor ligger tett opptil gulvets overflate. Selv om gulvet ikke er markedets billigste, vil det sammenlignet med installasjon av varmekabler og gevinster knyttet til strømforbruk, være et økonomisk utmerket alternativ, sier Rasin.

Med Alloc Heating System oppnår man også at varmen sprer seg raskt i rommet. Responstiden er på knappe 10 minutter. Det er også enkelt å legge kalde og varme soner i rommet slik at man får varme kun der det er behov for dette. Løsningen kommer også med en 7-dagers programmerbar termostat og er således energiøkonomiserende.
- I kalde land eller dårlig isolert hus kan gulvvarmen faktisk utnyttes som en sekundær varmekilde, og så lenge varmetrådene ligger inne i selve laminatet beholder gulvet alle de klassiske Alloc-kvalitetene for et stilig, lekkert og tidsriktig interiør, avslutter Rasin.Alloc Heating System er godkjent av alle nødvendige myndigheter og leveres med 10 års garanti. Se også www.alloc.no

Allocs forretningsidé er å være en av de ledende aktørene innenfor utvikling, produksjon, salg og markedsføring av gulv med mekaniske låsesystem av høy kvalitet. Alloc AS ble etablert i 1952 i Lyngdal under navnet "Fibofabrikken". I 2000 tok selskapet navnet Alloc AS, etter sine kjente produktnavn. Alloc startet produksjonen av høytrykkslaminatgulv i 1992 og i 1996 ble det revolusjonerende Alloc presisjonsgulv introdusert på det norske markedet. Alloc AS omsetter for om lag 630 millioner kroner i året og har 230 ansatte. Produktene er godt forankret i Skandinavia, Europa og USA hvor de er kjent for sin høye kvalitet. Produksjonen finner sted i Lyngdal, Norge og Racin (USA). Oppfinnelsen av det patenterte mekaniske låsesystemet som erstatter konvensjonell liming av not og fjær har revolusjonert gulvindustrien. Selskapet eies av Berry Group i Belgia.