14.10.03 www.husbyggeren.no

Steingulv uten stein

Av Husbyggeren

Alloc introduserer nå en helt ny overflatedekor kalt Alloc Stone Structure. Nå får man steingulv i stua eller på kontoret uten å måtte klusse med lim, mørtel og fliser. Steindekoren på laminatgulvet er perfekt for de som ønsker interiørforandringer.


Skiferdekor
 

Nordmenn liker å pusse opp, og vi gjør det i stadig økende grad. Vi gjør det meste selv og vi vil ha design - enten hjemme eller på kontoret. Alloc Stone Structure passer det voksende oppussingsmarkedet som hånd i hanske. 
- Selv om det er pessimisme i økonomien har gjennomsnittshusholdningen i dag en formue på 1,1 MNOK, og lav rente gjør at man er betalingsvillig når det gjelder hus og hjem. Alloc er gulvbransjens Mercedes med høye krav til kvalitet, design og funksjonalitet. Når vi nå kan tilby en rekke nye, ulike overflatedekorer som er enkle å legge, treffer vi både forhandlere, håndverkere og forbrukere på hjemmebane, sier administrerende direktør Bengt Rasin i Alloc.

Alloc Stone Structure har en overflate lik et originalt steingulv, og man skal ha et trenet øye for å kunne se forskjell på et steingulv og et laminat med Alloc Stone Structure. Men forskjellen er der: Tiden du bruker på å legge gulvet. Med Alloc Stone Structure kan du bytte bort fliser, mørtel og fugemasse med Allocs patenterte klikklåssystem.

- Klikklåssystemet er vår stolthet og gulvkjøperens beste venn. Vi mener at dette sammen med særpreget til Alloc Stone Structure gjør at vi kan tilby et produkt som vil etterspørres av markedet. Alloc Stone Structure gir et unikt og særpreget interiør og passer perfekt for foajeer, kjellerstua, på kontoret, eller de som ønsker det lille ekstra på stuegulvet, sier marketingdirektør Birgitte Øverlier i Alloc.

Alloc Stone Structure leveres med travertine-, granitt- og skiferdekorer. Struktur og glansvariant preges inn i overflatene og fugene maskinbearbeides inn i strukturen. På denne måten får gulvet et meget naturtro utseende. 


Travertinedekor

- Det kan også legges i mange forskjellige mønstre, og kombinert med andre dekorer, f. eks. tredekorer, kan det skapes mange spennende interiørvarianter. Interiørmuligheter for noen og enhver med andre ord. Med Alloc Stone Structure er det mulig å skape forbausende og spennende interiørforandringer nærmest over natten, sier Øverlier. 

Alloc Stone Structure er et høytrykkslaminat, noe som gjør at det er et slitesterkt gulv som tåler belastning, samtidig som gulvet er motstandsdyktig mot fuktinntregning.

Allocs forretningsidé er å være en av de ledende aktørene innenfor utvikling, produksjon, salg og markedsføring av gulv med mekaniske låsesystem av høy kvalitet. Alloc AS ble etablert i 1952 i Lyngdal under navnet "Fibofabrikken". I 2000 tok selskapet navnet Alloc AS etter sine kjente produktnavn. Alloc startet produksjonen av høytrykkslaminatgulv i 1992, og i 1996 ble det revolusjonerende Alloc presisjonsgulv introdusert på det norske markedet. Alloc AS omsetter for om lag 630 millioner kroner i året og har 230 ansatte. Produktene er godt forankret i Skandinavia, Europa og USA hvor de er anerkjent for sin høye kvalitet. Produksjonen finner sted i Lyngdal i Norge og i Racine i USA. Oppfinnelsen av det patenterte mekaniske låsesystemet som erstatter konvensjonell liming av not og fjær har revolusjonert gulvindustrien. Selskapet eies av Berry Group i Belgia. 
Se også www.alloc.no