21.09.02 www.husbyggeren.no

Parkett fra forbo 
- ekte tregulv med tidløs design

Av Husbyggeren

Forbo har lansert en ny parkettkolleksjon med en nyutviklet overflatebehandling som gir økt ripemotstand og slitestyrke.Den nye overflatebehandlingen er bare en av tre egenskaper som gir Forshaga Parkett en fordel på parkettmarkedet. Overflatebehandlingssystemet som benyttes for både lakkert og oljet parkett kalles DefaTech, og inneholder flere sjikt. Det øverste sjiktet gir ripemotstand, de underliggende sjiktene skaper slitesjiktet, mens bunnsjiktet gir ekstra god vedheft til treet og den unike grunnbehandlingen legger grunnlaget til at gulvet blir lettstelt. Dermed har man fått til en overflate som både gir ripemotstand og slitestyrke langt utover det vanlige. Et problem som ofte oppstår med lakkerte gulv er de stygge merkene som kan oppstå når gulvet ripes hardt. Denne risken er minimal med den nye teknikken DefaTech.

Unik metode for å lime parkettstaver

Metoden kalles BlocTech, der hver enkelt parkettstav kantlimes nøye på alle fire sidene innen de sages til sjikt. Dermed får man helt tette fuger mellom stavene, samt en jevn og lettstelt overflate. 
Lett å legge

Den perfekte passformen og de korte parkettbreddene gjør at gulvet er lett å legge, noe som sparer både tid og penger - uansett om man lar en gulvlegger gjøre jobben, eller om man gjør det selv. Forbo Parquet AB er en av Skandinavias ledende produsenter av parkettgulv. I Norden markedsføres parkettgulvet under navnet Forbo Parkett. Forbo-konsernets hele tregulvprodusering er konsentrert til Tibro i Sverige, som i flere århundrer har vært et viktig sentrum for treindustrien. Her produseres parkettgulv av meget høy kvalitet i et produksjonsanlegg med 180 ansatte.

Mer informasjon finnes på: www.forbo.no