22.02.04 www.husbyggeren.no

Nye stålporter

Av Husbyggeren

Den som ønsker mindre vedlikehold, og som samtidig stiller krav til god isolering og tetting, bør ta en titt på de nye stålportene.

Portelementene har en 40 mm tykk kjerne av FCKW-fritt hardt skum og varmgalvaniserte plater rundt som sørger for en optimal isoleringsevne. Gummitetning mellom leddene og en kraftig gummipakning på bunnleddet gir sammen med tettelister til sider og topp, en komplett beskyttelse mot kulde og fukt. Ny klemsikring med overlappende ledd og tette hengsler hindrer muligheter for klemskader både utvendig og innvendig.


Gran-Teck Speil. Klemsikker isolert stålport med klassisk design.

På Bygg Reis Deg-messen i 2003 introduserte Grandal Trevare AS sine nye klemsikre stålporter Gran-Teck og Teck-Trup. 
Gran-Teck benytter Grandals eget skinnesystem med en rekke variasjoner på bredde og høyder. Teck-Trup er et skinne- og fjærsystem utviklet etter sikkerhetssystemet i europeisk norm EN 12604. Begge typer benytter de samme portelementene, og er derfor utseendemessig like utvendig.
 
Trestruktur i utvendige flater og Stucco-mønster innvendig gir porten et tiltalende utseende, samtidig som den er lett å holde ren. Klassisk design med fyllinger og ramverk er fremdeles mest populært, som f. eks. Gran-Teck Speil, men flere og flere ønsker en mer nøytral design der portelementene har horisontale ”ribber” som i Gran-Teck Rib. Begge typer lagerføres i en rekke størrelser i hvit farge. Enkelte standardstørrelser lagerføres også i brun farge, mens alle andre farger leveres på bestilling. Ønskes det glass i portene, kan dette leveres til begge typer. Firkantet vindu med eller uten sprosser, og vindu med avrundete hjørner. Til alle portmodeller kan det også leveres en sidedør i samme utforming.
Internett: www.grandal.no