19.12.17 www.husbyggeren.no

Egen panelbordkolleksjon

Etter at Byggma i 2014 lanserte en egen kolleksjon lasert Vintage overflate på Huntonit panelplater har det vært pågående etterspørsel etter en egen kolleksjon med panelbord i tilsvarende overflate og look.
- Vi har nå i snart 4 år prøvd og feilet for å fremskaffe og presisere produksjonen slik at prosessen er repeterbar. Vi har vært avhengige av det nye Defibrøranlegget (Investering på Huntonit fabrikken i størrelse NOK 60 mill tidligere i år) som ble igangsatt i vinter – for å få jevn og fin nok trefibermasse til repeterende produksjon av disse panelbordene. Panelbord av dette kaliber krever høykvalitets råstoff. Den nye kolleksjonen panelbord Rustikk er gjennom mange forskjellige prosesser før de er klargjort for pakking – så det er komplisert produksjon hvor mange detaljer er avgjørende for sluttresultatet, sier
produktsjef Kjell Torland.

-
Selvsagt er det ikke snakk om å gå på akkord med verken kvalitet eller de miljøvennlige fortrinnene Huntonit har. Ferdige dekorative interiørprodukter fra Huntonit er fremdeles de eneste i verden som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, samt godkjente av Det Danske Teknologiske Institutt med Inneklimamerket, sier Torland.

- Den nye kolleksjonen inneholder totalt 7 forskjellige designoverflater. Disse har blitt oppkalt etter kjente og kjære geografiske steder i Norge: Lillesand, Hovden, Lindesnes, Røst, Dovre, Trysil og Færder. Dette for også å poengtere at det handler om panelbord produsert i Norge av norsk trevirke – med farger og overflater spesiallaget for norske og nordiske interiør. Vi har hatt tett samarbeide med interiøreksperter for å finne nøyaktig ønsket farge og glød. Panelbordene er også velegnede blant annet til hytter med store svingninger i både fukt og temperatur. Dette er den velkjente og gode Huntonit-kjernen som nå er overflatebehandlet på en helt ny og spennende måte. Panelbordene er gjennom en relativt lang prosess i produksjonen og malingsanlegget. Totalt bearbeides panelplatene i mange operasjoner med både grunningsmaling, hovedfarge og den nyutviklede svaber/laseringsteknikken. Panelbordene har en naturlig variasjon i farge og struktur som gir et naturtro spill på vegg og i tak. Nærmere håndverk er det vanskelig å komme. Laget av mennesker. For mennesker. Panelbordene har not og fjær på alle fire sider – slik at de er enkle å montere både liggende og stående på vegg, samt i tak, avslutter Kjell Torland.

Internett: www.huntonit.no