17.10.03 www.husbyggeren.no

Enkel og effektiv fuktsikring av laminat- og parkettgulv på betong

Av Husbyggeren

Tregulv som ligger på betong er utsatt for fuktighet. I nybygg fordi det ofte tar lang tid å tørke ut byggfukt i betongen, og i eldre bygg fordi markfukt sørger for at betongen tilføres ny fuktighet. Over tid vil denne fuktigheten angripe overgulvet dersom det ikke er lagt en fullgod fuktsperre mellom betongen og overgulvet av tre. Resultatet er ofte mugg og råte. Selv om gulvet kan se fint ut på oversiden, betyr slike fuktproblemer ubehagelig lukt og dårlig innemiljø.

Platon Stop er en enkel forsikring mot fremtidige fuktskader i tregulv. Produktet er høyaktuelt til så vel rehabilitering av eldre gulv, som til fuktsikring av nye betonggulv på mark. Platon Stop er spesialutviklet til sitt formål og bygger på årelang kunnskap om fuktproblemer. Platen stopper all fukt og bør brukes som fuktsikring av gulv i alle etasjer med betonggulv. 
Platon Stop er velegnet for gulv med normal gjennomgang av vanndamp fra grunnen. Ved større fuktbelastninger (eventuelt også synlig fukt) er Blå Platon med 6 mm byggehøyde et riktig valg. Platon Stop er en rimelig investering i et sunt innemiljø.

 

Enklere kan det ikke gjøres.


Med en bygghøyde på bare 2,5 mm er Platon Stop velegnet både til rehabilitering og nybygg. Platen er enkel å montere - det eneste du trenger i tillegg er Platon Tape, som gir tette og sikre skjøter.

Støt- og lyddemping

Harde gulv er svært slitsomt og belastende og kan gi alvorlige lidelser og skader. Platon Stop har en form som demper støt mot gulvet. Dette gir mykhet og varig gulvkomfort. Med Platon Stop reduseres også trinnlyden i gulvet slik at lydgjennomgangen mellom etasjene avhjelpes.

Se også www.isola.no