04.02.08 www.husbyggeren.no

Første gulv med Svanen

Av Husbyggeren

Miljøet er på alles lepper, også når det gjelder oppussing. Pergo er verdens første produsent av laminatgulv som har fått Nordisk miljømerkings offisielle miljømerke, Svanen. Velger du et produkt fra Pergo, skal du være sikret et gulv som er godt for både miljøet, helsen - og stilen.


Blant årets tilbehør fra Pergo finner du LED-lys som kan innmonteres i gulvet.


Stadig flere leverandører i byggenæringen ønsker å tilby bevisste forbrukere miljømerkede produkter som oppfyller strenge miljø-, helse- og kvalitetskrav. Pergo har helt siden laminatgulvets fødsel for 30 år siden vært best i klassen hva gjelder miljøvennlig produksjon av laminatgulv. Bedriften har høyt fokus på miljø gjennom gulvets livssyklus – fra valg av råvarer og drift av produksjonsanlegget i Sverige til transportmetoder og emballasje.

Garanterer et miljøvennlig produkt

Samtlige laminatgulv fra Pergo kommer nå med miljømerket Svanen som garanterer forbrukerne et miljøvennlig produkt og stiller strenge krav til materialer, produksjon og slitestyrke. John-Magne Pedersen, salgssjef i Pergo kan dermed avlive myten om at laminatgulv består av plaststoffer og andre stoffer som skader miljøet.

- Vi bruker kun fornybare tresorter som furu og gran, og aldri eksotiske tresorter eller trær fra utrydningstruet regnskog. Resirkulering er en nøkkelkomponent i Pergos miljøstrategi. 80 % av produktinnholdet består av overskudd fra treindustrien. Vår PEFC–sertifisering garanterer at alle våre gulv og tilbehørsprodukter er laget av råmaterialer fra fornybar skog.


Pergo har laminatgulv i alle formater, former og utforminger. I år lanseres 29 nye mønstre, blant disse finner du Yacht eik.


Vedlikeholdsfrie og ripesikre gulv

Et miljømerket gulv skal inneholde svært begrensede mengder helse- og miljøskadelige stoffer.

- Ved å velge våre produkter vet kunden at hun eller han bidrar positivt til å bevare miljøet. Foruten å være tilnærmet vedlikeholdsfrie og ripesikre, er Pergo-gulvene totalt brennbare. Når de brennes avgir de nøyaktig samme røyk som vanlig ved, sier Pedersen. Pergos gulv er dessuten produsert for å være allergivennlige og motstandsdyktige mot statisk elektrisitet.

SoftTech – lav trinnlyd og god komfort

Pergo kommer i år med flere nyheter. SoftTech er en helt ny og unik type laminatgulv som både er mykere og mer dempende enn tradisjonelle gulv. Hemmeligheten bak SoftTech er et lyddempende sjikt rett under laminatoverflaten. Kombinasjonen av den eksisterende SoundBloc-teknologien og SoftTech, resulterer i et gulv med utrolig lav trinnlyd. Teknologien gir også forbedret energiabsorpsjon. Resultatet er et utrolig ”stille” gulv som i tillegg er svært behagelig å gå på.


Alle Pergogulv kan lett forveksles med ekte vare, men uten at du trenger å bekymre deg for riper, hakk og misfarging. Bildet viser Sumatra teak, planke.


MoistureBloc Extreme – fuktighet ingen hindring

MoistureBloc Extreme er et nytt underlag som gjør det mulig å legge laminatgulv, parkettgulv og andre trebaserte gulvløsninger der fuktigheten er høy - helt opp til 95 % RH. Med MoistureBloc Extreme kan du starte gulvleggingen før betongen har herdet helt ut, noe som kan bidra til raskere byggetid og store innsparinger. Det er ikke nødvendig med ventilerte sokkellister eller annet ekstrautstyr. Underlaget er et stivt materiale som også fungerer effektivt sammen med moderne gulvløsninger med klikkfuger.

Bakteriedrepende gulv

Blant årets nyheter finner vi de nye bakteriedrepende og kjemikaliefrie gulvkolleksjonene; Sense, Uniq og Practiq. Gulvene inneholder små menger sølvioner med en bakteriehemmende virkning som sulter i hjel bakterier på overflaten og hindrer dem i å formere seg. Tester som Pergo har gjennomført viser at 99 % av bakteriene dør innen 24 timer (ISO22196/JIS Z 2801). De bakteriefiendtlige gulvene egner seg spesielt godt i rom hvor det stilles krav til hygiene, som kjøkken i private boliger eller i sensitive miljøer som sykehjem, barnehager, hoteller og restauranter.Pergo gir deg mulighet til å skape et rom som gjenspeiler akkurat din stil og personlighet. Her er en av årets nyheter: Mørkt frukttre, planke.

Svanen – det offisielle nordiske miljømerket

Produkter som er Svanemerket gir en garanti for at materialet er miljøvennlig og ikke skader naturen. Nordisk Ministerråd innførte i 1989 en felles, offisiell miljømerking i Norden. Symbolet Svanen er basert på logoen til Nordisk Råd, og ordningen omfatter Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark. Nordisk Miljømerking har som mål å redusere den totale miljøbelastningen, og Svanen kontrollerer at produkter og tjenester oppfyller definerte miljøkrav blant annet gjennom tester fra uavhengige laboratorier og gjennom kontrollbesøk. Kilde: Svanekontoret.

29 Pergonyheter i 2008

Valg av gulv handler i stor grad om personlig smak og behag. Pergo har verdens største utvalg av laminatgulv – i alle formater, former og utforminger - slik at du kan skape et rom som gjenspeiler akkurat din stil og personlighet. I år lanserer Pergo 29 nye mønstre som tilfredsstiller strenge krav til både slitestyrke og estetikk. Du kan velge blant en mengde dekorer fra eksklusive skipsgulv til keramiske fliser. Alle Pergogulv kan lett forveksles med ekte vare, men uten at du trenger å bekymre deg for riper, hakk og misfarging.
I år lanserer Pergo gulv med faset kant som skaper illusjon av et enda mer naturtro tre- eller steingulv. Pergos 20x60 cm fliser med fasede kanter gir følelsen av ekte flisgulv med fuger i realistiske fargenyanser. Steindekorene kan kombineres med alle andre Pergogulv med høytrykkslaminat. Overflateteksturen er en viktig faktor for helhetsinntrykket. Pergogulv fås med en rekke overflatefinisher som virkelig fremhever gulvet, enten du velger den matte trefinishen som gir følelsen av et oljet tregulv, mens den antikke overflaten gir inntrykk av et gammelt tregulv. Også flisene fås med flere finisher – glatt, skifer og teksturert – som alle understreker gulvets keramiske uttrykk.
Felles for alle Pergos gulv er det ferdig pålimte trinnlydsdempende underlaget, fuktsikre fuge, samt felles garantiordning. Dermed kan du mikse og matche blant en mengde dekorer og overflater, listverk og profiler til du finner det perfekte gulv til ditt hjem.
Internett: www.pergo.com