09.03.17 www.husbyggeren.no

Århundrets nyttårsløfte fra 75-åring på Sørlandet:
Uldal blir landets beste vindusleverandør i løpet av året

Av Ove Elnan

Uldal feirer i 2017 75 års jubileum, og samtidig gjennomfører eieren, Byggma ASA, historiens største investering i bedriften.Med en investeringsramme på 35 millioner vil Uldal ta det store steget i forhold til å bli en ledende leverandør av vinduer i Norge. Det investeres nå i maskinutstyr for kapping, profilering og beslagutfresing av vindusprofiler.

- Alt nytt utstyr skal ha full integrasjon med Uldal sitt ordre- og produksjonssystem, sier Byggmas konsernsjef, Geir Drangsland.

Ny maskinpark

Maskinene som skal installeres kommer fra Homag og Reinhardt, som begge er solide og anerkjente tyske maskinprodusenter.

- Uldal vil etter gjennomføringen av investeringen få en mer fleksibel og effektiv produksjon, og vil tilby kortere leveringstid. I tillegg vil produksjonskapasiteten kunne økes betraktelig, og de bygningsmessige endringer som er påkrevd er allerede godt i gang. Nytt maskinutstyr blir levert og kjørt i gang i løpet av høsten 2017. Kundene skal ikke oppleve noen ulemper i overgangsfasen, da alle eksisterende maskiner blir stående inntil det nye anlegget fungerer 100 %, lover Drangsland.

Store ambisjoner i vindusmarkedet

- Uldal satser, og har store ambisjoner i det norske vindusmarkedet i de kommende årene. Oppgraderingen er et stort steg i retning av å utvikle Uldal fra en tradisjonell håndverkerfabrikk, til å bli en moderne high-tech fabrikk, men den personlige touch, som Uldal er kjent for, skal beholdes. Dette er et spennende løft for vindusdelen i Byggma konsernet, avslutter en stolt konsernsjef, Geir Drangsland.

Fakta om Uldal AS

Uldal AS har to produksjonsenheter, en på Birkeland i Vest Agder og en på Varhaug i Rogaland. Uldal AS er blant landets ledende produsenter av vinduer og dører. En moderne bedrift og en seriøs, solid partner for alle som ønsker riktige og holdbare dører og vinduer til nybygg, påbygg og rehabilitering. Uldal AS har ca. 140 ansatte og er en del av Byggma Konsernet. Byggma ASA er et børsnotert selskap som består av merkevarene Huntonit AS, Forestia AS, Uldal AS, Scan Lamps AS, Aneta AS og Masonite Beams AB. Med en omsetning på ca. 1500 millioner og ca. 700 ansatte, er Byggma ASA en svært betydelig og tung aktør i byggevarebransjen.
Internett: www.byggma.no