FARGE/INTERIØR

Egen panelbordkolleksjon
Etter at Huntonit i 2014 lanserte en egen kolleksjon panelplater har det vært pågående etterspørsel etter panelbord i tilsvarende overflate.

Nyskaping og miljøfokus
I tråd med interiørtrendene har Huntonit lansert to lekre paletter med nye farger.

Walls4You og Walls2Paint
I tråd med interiørtrendene lanseres nå 7 lekre design innen Walls4You.

Ny kolleksjon veggpanel
16 varianter med forskjellige design og flisestørrelser spesialdesignet for nordiske interiører.


Veggplate som gir vegger uten synlige skjøter
Walls2Paint er en ferdig grunnet og tapetsert sponplate beregnet for maling.

Tradisjonell industriproduksjon bryter nye barrierer
Etter flere års produktutvikling og teknologisk testing lanseres nå to helt nye kategorier innen veggpanel fra Huntonit.


Ferdig tapetvegg
Glem tapetseringsprosjekter som lett ender i en kamp mot luftbobler og lim. Her er en ferdigtapetsert veggplate.

Maling rett fra nett og hjem
Glem nymalte vegger som ser helt annerledes ut enn du forestilte deg i butikken. Nå kan du bestille både fargeprøver og maling på nettet.

Unngå merarbeid – vask huset!
Nesten en fjerdedel maler huset uten å vaske først. Det kan bli skjebnesvangert.

Håndlagde dekorstenger
Dekorstengene fra Engelske Byron & Byron er med på å gi ethvert rom et moderne og tidsriktig design.

Drømmegarderoben
Smart, effektiv eller estetisk? Det er mange veier til drømmegarderoben. Skreddersydde garderober kombinerer det smarte og funksjonelle med det estetiske.

Faspanel med 6 bord
Platene er ferdigmalt på en slik måte at det ser ut som om du har slitt i ukevis med pensel og kost. I virkeligheten har du fått et helt nytt rom med minimal innsats.

Synlige skjøter i himlingen?
Her er en gipsplate som skiller seg fra andre gipsplater ved at den også har forsenkede kanter på kortsidene. Det innebærer at platene kan skjøtes i lengden uten at kortsidene først må fases.


Skummelt med downlights
Lampene er populære og gir en elegant belysning, men advarslene mot slike lamper er mange. Termografi avslører varmetapet.

Nye veggplater

Forestia har lansert to nye veggplater - Forestia Presis Vegg og Forestia Handy Vegg.

Oppbevaringsnyheter

I takt med økt interesse for interiør har også etterspørselen etter skyvedører i spennende design økt.

Husvask mot råte
Sopp og muggflekker dukker opp raskere enn noen gang, og lar man det skure, kommer også råteangrepene.

Velg nye farger

Hvordan vil huset ditt vil se ut med en ny farge? Nå kan du teste før du maler.

Allergifri maling

Nå er det mulig å velge en maling som er helt allergifri og 100 % miljøvennlig.

Ferdigmalte veggplater

Huntonit ferdigmalte veggplater er 60 cm brede og er delt i fem bord med skyggefuge mellom.

Raskere panelmaling

Og det trenger vi. Ingen har så mye panelvegger som Ola Nordmann.

Ny maling, nytt verktøy

De siste månedene har malingsprodusentene introdusert en rekke miljøvennlige vannbaserte interiørmalinger.

walkIN

Det nye garderoberommet walkIN kan formes på mange måter. Det kan være en nisje, en hjørneløsning eller et helt rom.

Ny Huntonit ferdigmalt veggplate - type Royal
Byggma ASA introduserer nå en ny ferdigmalt veggplate med perlestaffprofil. Hver plate er 60 cm bred og er inndelt i 5 "bord" som hver er 12 cm brede.

Overflatebehandling av dører og vinduer

Dører og vinduer i et hus trenger også overflatebehandling. Mange tenker ikke på at karmen rundt vinduene er utsatt for et stort damptrykk, da det er plast i veggene og glass i vinduene der dampen ikke kan komme ut. Overflatebehandlingen må ta hensyn til dette.

Faspanel med ny dekor

Huntonit ferdigmalt vegg lanseres nå med 6 bord i bredden og leveres i fargene franskgrå, antikkgul og grå.

Gamle moter blir som nye

Pyntedetaljer som klosser og knekter i varierende fasonger er i dag å finne i de fleste byggevarebutikker og stadig flere av oss blir interessert i det lille ekstra. Men hva skal til for å få et vakkert og harmonisk resultat?
- Hold deg til norsk byggeskikk og norsk bygningshistorie, sier daglig leder i Stil-Tre, Per-Egil Bøe.

Sikrere fargevalg i alle rom

"Det var jo ikke den fargen jeg ville ha!" Ofte er fargefadesen et faktum og vi forstår ikke hvorfor - fargen var jo helt annerledes i butikken og i bladet...
Det handler om farger enten vi maler, velger tekstiler eller tapeter. Her gir Interiørarkitekt MNIL Merete Beyer gode råd.

Dekorartikler i gips
I dag er det mange som beklager en del rehabiliteringer som er foretatt de senere år. Vi husker de forseggjorte takrosettene, taklistene og annet
stukkaturarbeid som var mye brukt rundt århundreskiftet. Det finnes derfor mange eldre hus og bygårder der det skjuler seg fine takrosetter
og taklister etter at taket på et senere tidspunkt f. eks. ble nedforet.

Gi huset ditt riktig farge!
Fargesett huset til et pluss for landskap og naboskap! Huset blir ikke penere om det synes bedre enn naboens, heller tvert imot. Vær også klar over at en kulør som ser frisk og spennende ut på en ørliten prøve, kan bli meget intens når den brer seg utover en stor husvegg.

Hytte i fjellet
Hyttetypene kan være så forskjellige, hvor valg av byggematerialet spiller en avgjørende rolle. Mange velger den klassiske og nærmest evigvarende tømmerhytten, mens det finnes diverse varianter av panel, hvor den såkalte villmarkspanel er blitt mer og mer populær.

Hytteinteriøret: Farger eller natur?
Av tradisjon har norske hytter, i alle fall fjellhytter, hatt et ubehandlet interiør. Tømmer og panel har fått lov til å gulne i fred for å få den patinaen som vi forbinder med hyttekos og norsk natur. Til nød har panelet fått et strøk klar panellakk for å holdes lettere vaskbar.

Fargevalg - inkludert garasjen
Ved fargesetting av huset kan det være god planlegging å tenke på detaljer som hører til selve boligen. Vi tenker på gjerder, porter, lyktestolper og mindre tilbygg - hvor garasjen nok er det mest iøynefallende i dag.

Utvendig fargesetting: Finn en fin fargekombinasjon!
Når du har valgt en hovedfarge på huset ditt, står du kanskje overfor en ny avgjørelse: Hvilken farge skal detaljene få? Ved bruk av to eksteriørfarger kan du bestemme om husets detaljer skal fremheves eller kamufleres.

Beskytt huset ditt!

Tenk deg at du selv må stå ute hver dag og hver natt hele året - gjennom en skiftende og lunefull vår, en varm og solfylt sommer, en regntung høst og en bitende kald vinter. Hva er vel mer naturlig enn å finne en god utrustning? Utvendig treverk blir påvirket av vær og vind, temperaturer og forurensing. Ingen kan styre klimaet, men vi kan alle ta hensyn til det.

Nytt trådhyllesystem
Sist Elas gjorde seg bemerket i nyhetsbildet var da de lanserte sitt patenterte "Norscan ROLLER kurvsystem" - det unike konseptet for oppbevaring. Nå har Elas kommet med et nytt og fleksibelt trådhyllesystem som kan integreres i de frittstående trådkurvstativene "Norscan System" og "Norscan Roller".

Glassbyggesteinen har fått sin renessanse
Glassbyggesteinen er om lag 70 år gammel og på full fart inn i markedet igjen. Denne gangen også som en sentral del av nordmenns hjem.

Psykolog blå og de andre fargene
Blått er både kjølig og febernedsettende. Rød er så god som noen potenspille. Grønn harmoni og gult intellekt. - Vær bevisst i fargevalget, råder fargekjenner Tove Steinbo.

Trenger du mer skapplass?
Enten du bygger nytt eller pusser opp, så er skapplass noe du aldri får nok av. Og for at garderoben skal få plass, og ikke minst passe inn i miljøet rundt, er du avhengig av fleksible løsninger.

Fra 0 til 100
Halvblank, halvmatt, silkematt, boneglans - du har hørt betegnelsene før, ikke sant? Betegnelser som skal forsøke å beskrive hvordan maling og lakk blir seende ut etter opptørking. Fra 1. januar i år er det innført nye betegnelser som forenkler det hele. Men hvilken glans skal du fortrinnsvis bruke hvor?

Kjøp stuegardinene hos fargehandleren
Det er på tide å pusse opp husets sosiale rom. Synes du det er vanskelig å bestemme ny stil i stua? Bruk tapetbøkene som finnes hos fargehandleren, for i de finnes både tekstiler og tapeter.