GULV

Ny kolleksjon laminatgulv
20 forskjellige design fra Fibo-Trespo, som varierer fra svært grov, mørk og synkronisert overflate, til de letteste, lyse design.


Eksklusive, håndbearbeidede gulv med vintage følelse
Craftsman Collection er en serie eksklusive 1-stavs gulv i eik, preget av dramatisk, rustikk karakter og høy designverdi.

Nytt gulv fra Kährs
1-stavsgulvet Eik Nouveau Snow er det lyseste gulvet Kährs noen gang har presentert.

Første gulv med Svanen
Pergo er verdens første produsent av laminatgulv som har fått Nordisk miljømerkings offisielle miljømerke, Svanen.

Nytt parkettgulv

Viva Line er et 8,5 mm tregulv av miniplanker. Gulvet har bl.a. en faset kant som åpner for kreative gulvløsninger.

Bytt til ”skifergulv”

Med Ceramica Effect laminatgulv blir du ferdig på en kveld uten å slite ut ryggen.

Et nytt klikksystem
Marmoleum Click gjør det nå lettere å skifte ut det gamle gulvet med et nytt linoleumsgulv.

Proteco Natura

En ny overflatebehandling av parkettgulv.

Nytt og bredere parkettsortiment

Hvert treslag har sin en egen karakter som på sitt vis passer til forskjellige miljøer - lyst og luftig, mørkt og litt luksuriøst, tidløst og varig.

Fuktsikring av laminat- og parkettgulv på betong

Tregulv som ligger på betong er utsatt for fuktighet. I nybygg fordi det ofte tar lang tid å tørke ut byggfukt i betongen, og i eldre bygg fordi markfukt sørger for at betongen tilføres ny fuktighet.

Steingulv uten stein

Alloc introduserer nå en helt ny overflatedekor kalt Alloc Stone Structure. Nå får man steingulv i stua eller på kontoret uten å måtte klusse med lim, mørtel og fliser. Steindekoren på laminatgulvet er perfekt for de som ønsker interiørforandringer.

Verdensnyhet: Innebygd varme og støydemping i ett og samme gulv

Gulvprodusenten Alloc tar nye innovative grep om gulvproduksjonen. Som de første i verden lanserer de gulv med innebygde varmeelementer. Alloc Heating System er en gulvvarmerevolusjon.

En ny generasjon parkett

Tarkett har nå kommet med et slipbart parkettgulv som er lett og raskt å legge. Tarkett Viva 11,5 mm er en ny generasjon parkett som har en rekke fordeler fremfor tradisjonell parkett og laminatgulv.

Valg av nytt gulv
Ved valg av nytt gulv i boligen er det en rekke faktorer som det må tas hensyn til. Skal det legges i et vått eller tørt rom, i entrèen eller i stua? Må gulvet være selvbærende? Eller kanskje tynnest mulig for å unngå dørstokkproblemer og det å høvle av innerdørene. I tillegg må vi også tenke på om gulvet vil få røff behandling. Entreen krever nemlig et helt annet gulv enn hva finstua gjør.

Oljet eller lakket parkett? Hva skal man velge?

Når man kjøper parkett kan man velge mellom en rekke ulike tresorter, samt overflatebehandlingene lakk eller olje. 
Oljete og lakkete gulv har ulike egenskaper og forskjellige krav til vedlikehold. Vi har spurt servicesjef Leif Gustavsen hos Tarkett Sommer AS om hva man bør velge og hvorfor.

Laminatgulvet med skiferdekor

Det nye gulvet fra Fibo-Trespo er tredimensjonalt ved at det både er høyde- og overflateforskjell mellom flisene og fugene. Dette gir et unikt visuelt inntrykk av naturlig skifer. Gulvet leveres med et klikksystem som gjør at det skal kunne legges enkelt og raskt uten bruk av lim.

Oljet eller lakket parkett? Hva skal man velge?
Når man kjøper parkett kan man velge mellom en rekke ulike tresorter, samt overflatebehandlingene lakk eller olje. Oljete og lakkete gulv har ulike egenskaper og forskjellige krav til vedlikehold.

Parkett fra Forbo - ekte tregulv med tidløs design

Forbo lanserer i disse dager en ny parkettkolleksjon med en nyutviklet overflatebehandling som gir økt ripemotstand og slitestyrke. Den nye overflatebehandlingen er bare en av tre egenskaper som gir Forshaga Parkett en fordel på parkettmarkedet.

Tregulv og hardhet

Hardhet er noe mange tenker på ved valg av tregulv. Jo hardere desto mer motstandskraftig mot inntrykk. Eik, ask og bøk er eksempler på forholdsvis harde tresorter, mens gran og furu tilhører de mer bløte tresortene. 
Kanskje er betydningen av treets hardhet noe overdrevet? Det finnes mange eksempler på gran- og furugulv fra 1500 og 1600-tallet som fortsatt ser fantastiske ut. Disse tregulvene kalles ofte for skuregulv, og er kjent for å være både lettstelte og motstandsdyktige mot slitasje.


Varme i alle gulv?

Forskjellige typer oppvarming av gulv er i tiden. Men hvilke gulv tåler hva slags varme? Her er ekspertens råd.

Behandling av gulv med LIVOS naturprodukter
Heltre- og parkettgulv skaper varme og behagelige gulv. Den beste måten å bevare det naturlige utseendet på, og samtidig ta vare på de positive egenskapene til disse materialene, er å behandle gulvene med naturlig olje og voks.

Tregulvet og dets mange beskyttere
Det var en gang et gammelt og møkkete tregulv som hadde blitt tvunget til å ta seg en grundig rens med gulvslipemaskinen. Rett som det stod der - nakent og kaldt - ville det gjerne vite hvem av dets vordende beskyttere som kunne pleie det best. Dermed tok det begge trebena fatt, rømte fra eieren og hele huset, og la ut på reise for å finne den rette.